Zeist zonder zwerfafval? Valckenbosch pakte het op!

Stralend weer, Nationale Schoonmaakdag en Nationale Pannenkoekendag. Alle reden om de wijk Valckenbosch in Zeist op zaterdag 25 maart 2017 een voorjaarschoonmaak te geven. 

Stichting Groen Valckenbosch organiseerde i.s.m. en vanuit de Dieptetuin een gezellig middagje vuilprikken. Van de Gemeente Zeist (Wijkteam Centrum) kwamen echte vuilraapstokken, zakophouders, handschoenen en fluoricerende vesten, zodat het er al snel heel professioneel uitzag.  

Verschillende groepjes kinderen, ouders, grootouders en buren trokken de wijk in. Wat opviel was dat de wijk eigenlijk best schoon is, wat natuurlijk fijn is. Dank aan de buurtbewoners die uit zichzelf zwerfvuil mee naar huis nemen of in de afvalbakken gooien, als ze een ommetje maken! Toch lukte het om zakken vol troep uit de struiken te vissen. 

Als dank kreeg iedereen die mee hielp een lekkere pannenkoek. Gebakken door Marcella, Mireille en Nelleke, moeders uit de wijk. Geweldig dames! Dankjewel. En gesponsord door de landelijke Nationale Pannenkoekendag. Ook de ouderen in Huize Valckenbosch trakteerden we hiermee. "Ja, natuurlijk!" riep een bewoonster enthousiast, toen we haar er een aanboden. 

We hadden nog pannenkoeken over, dus de volgende keer kunnen er nog meer wijkbewoners mee doen!

En iedereen die er nu was en heeft mee geholpen, super bedankt!