De vrienden van de dieptetuin

Hier gaan we steeds stukjes tekst plaatsen met betrekking tot het werk van de vrienden van de Dieptetuin (geschreven door Barbara):

Verslag laatste werkochtend

Van elke werkochtend wordt een verslag gemaakt, zodat ook degenen die deze ochtend gemist hebben, kunnen lezen waar we mee bezig zijn geweest en om te vernemen wat er eventueel voor volgende keer op het programma staat.

Vrijdag 6 september 2013

Een prachtige dag in september. Tropenrooster. Vroeger beginnen vergroot de kans om de naaktslakken op heterdaad te betrappen! Een hele hoge opkomst: Janneke, Gerda, Reina, Meta, Josje, Henny, Loes, de beiden Johannen, Maarten Jan en Loeki. En AnneMagriet was er ook, met overheerlijke pruimen van haar eigen boom. Mooi toch, dat zij én een moestuin heeft é in de Dieptetuin werkt.

Onze professional, Willem Fazant, was aanwezig, maar die hield vooral gemeentelijk topoverleg met onze wijkmanager Bram Wispelwey. Nee, da's niet waar: Willem was vanmorgen de Sterkste Mens, want hij heeft achter de keet een betonblok met een oud fietsenrek uitgegraven, en dat woog tonnen. Op die plek, laten we het maar de achtertuin noemen, is met vele handen licht werk gemaakt. Aan dat verwaarloosde stuk komen we nu toe. Spitten en schoffelen om het geheel te egaliseren. Een boel verdwaalde hosta's zijn van de ondergang gered. Elders is ook veel geschoffeld en gewied. En er zijn nu erge droge stukken in de Boventuinen, bij de ingang, waar de sproei-installatie niet kan komen. Die zijn handmatig begoten met de tuinslang. Wij zullen ons erop bezinnen of dat niet handiger kan.

Verder werd vanochtend weer eens duidelijk hoezeer de Dieptetuin mensen samenbrengt. We mochtend Rie, een bewoonster van huize Valckenbosch begroeten, die een echte fan van ons is. En sommige vriendinnen beraamden snode plannen om gezellige dingen met elkaar te gaan ondernemen. Gerda heeft a.s. zondag tuinwacht, maar de weersverwachting is niet zo best. Kom vooral langs tijdens haar dienst, is gezellig!